Vissza az '50-es évekbe: TIMEX Beekman

Nos, amennyiben szeretnél kitűnni egy egyszerű, ám abszolút vintage darabbal, akkor ezt az órát egyenesen neked tervezték.

Nem vagyok különösebb óra szakértő, és nem tervezem a blogot elvinni ebbe az irányba, de ez a darab nagyon megragadta a figyelmemet.

timex-beekman-4-1

Ha bármi hasonlót szeretnénk beszerezni, az a legjobb esetben is, egy valódi 50-es, 60-as évekbeli óra kell legyen, és bizony nem 150 USD körüli áron. Inkább egy nullával több... ha vagyunk elég szerencsések, de lehet kettővel.

timex-beekman-3

A kinézete ellenére, ez egy ultra friss, 2018-as modell. Az egyik leghíresebb amerikai óragyártó, a Timex, valamint Todd Syneder divattervező alkotása.

Bár funkciójában kissé csonka, de kinézetre első rangú. Formális és laza viseletnek egyaránt kitűnő választás.

Az óratok acél, 40 mm átmérőjű, 12 mm vastagságú. Qvarc szerkezet biztosítja számunkra a pontos időt.

timex-beekman-2

Az inkább minimál beállítottságú emberekenk a fekete, a kissé vintage felé húzóak számára, a jó örege klasszikus bézs színben is elérhető, természetesen kizárólag bőr szíjjal.

Az óra letisztult design-ja, és színei, elképesztően alklamassá teszik, szinte bármilyen színnel való kombináláshoz, bármilyen szettről legyen is szó.

timex-beekman-1

Amennyiben hasonlóan vintage megszállott vagy, akárcsak jómagam, ez az óra bizony egy szükséges darabja lesz gyűjteményednek. Ugyan a tachymeter, és a telemeter - ezek a számlapon, illetve annak szélein lévő jelölések, beosztások, amivel távolságot és sebességet lehetne mérni, nem használhatóak, de – valljuk be őszintén – manapság elég ritkán kell ilyesmire hagyatkoznunk.

Amondó vagyok, hogy a design és a forma, most legyőzte a funkciót - kivételesen.

Az óra itt elérhető:
https://www.toddsnyder.com/products/timex-x-todd-snyder-beekman-watch-brown-brown

Kíváncsi vagyok a véleményedre, hogy szerinted megéri-e.

Írj bátran:
https://www.instagram.com/bence_savolyi/
https://www.facebook.com/gentlemanstyle.hu/

Remélem sikerült kedvet szereznem neked valami nem mindennapihoz.

timex-beekman-4

Ó, majd elfelejtettem, a fent megadott linkeken követhetsz is nyugodtan. :)

Sávolyi Bence

Bence Sávolyi

Bence Sávolyi

A klasszikus, kortalan stílus híve vagyok. A célom, hogy Te is az légy. A blogom ennek elemeivel ismertet meg téged, mindezt magyarul, hogy neked már ne kelljen az angol szövegeket átrágnod. ;)

Read More
Vissza az '50-es évekbe: TIMEX Beekman
Share this