Két mód a lenvászon öltöny viseléséhez

Ha nyár, akkor lenvászon. Ez az egyik legertejedtebb nyári öltönyanyag napjainkban.

Személy szerint, már tavasztól elkezdem hordani a jó öreg, klasszikus dublagombolású, két részes lenvászon öltönnyömet. Szóval, jöjjön némi ízelítő hogyan.

Az első példában egy sötétkék "tyúkláb" mintás inget kombináltam, szürkésbarna kötött nyakkendő kíséretében.

len-vaszon-oltony-kontraszt

Az ing egészen vékony 100% pamut anyaga, és a kötött nyakkendő szellős szerkezete ideálissá teszi ezeket, mint nyári viseletet.

len-vaszon-oltony-hozentroger

Mindezt egy színben a szetthez illő hózentrógerrel, és díszzsebkendővel kombináltam, ezzel teljessé téve a nyárias "smart casual", azaz "lazán elegáns" kinézetet. A mahagóni színű "loafer", magyarul "belebújós cipő" méginkább oldja a formalitást.


A következő verzió kissé hivatalosabbra sikeredett. Ezt egy kedves barátom, a képhez fűzött megjegyzése remekül alátámasztja: "csak kéne még egy kalap, meg egy Thompson géppisztoly..." azaz elmehetnék akár a harmincas évek egyik gangszterének is. Természetesen a bűnözői lét távol áll tőlem, nekik fegyverek kellenek, én meg csak simán a tekintetemmel ölök... na de vissza a lényegre.

lenvaszon-oltony

Való igaz, igyekeztem kicsit a harmincas évek amerikájának hangulatát idézni. Ennek nagyszerű példája a fehér legombolós oxford ing. Az "oxford" az ing kicsit vastagabb, durvább tapintású pamut anyagára utal. A mellzseb és a gallér gombjai, kevésbé formálissá teszik ezt a fajta inget.

A sötétzöld nyakkendő apró fehér pöttyökkel, jól párosul a kissé homokszínű öltönyhöz és a hehér inghez. A sötét díszzsebkendő pedig a megfelelő kontrasztot biztosítja mindehez.

len-v-szon-oltony

Hangsúlyozom, hogy a zsepi és a nyakkendő nagyban eltérnek egymástól, ugyanis soha nem hordunk olyan díszzsebkendőt, ami ugyanolyan anyagból készült, mint a nyakkendő. Ez az egyik legfontosabb alapszabály. A zsepiben lehet hasonló szín mint a nyakkendőben, sőt kifejezetten jól néz ki, ha van benne kicsit. Viszont soha nem lehet teljesen ugyan olyan, mint a nyakkendő egy-két ritka kivételtől eltekintve, de erről majd máshol bővebben mesélek.

Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy a díszzsebkendő saját design, és egyben saját készítésű is.

Visszatérve az összeállításhoz, burgundivörös cipő, és fonott bőröv ellensúlyozza a jelenlévő zöld árnyalatokat. Egy kevéske kiegészítő, karkötő, és óra formájában még éppen belefér az összképbe.

Örülök, ha adtam némi inspirációt, és ezzel a segítségedre voltam.

Amennyiben szeretnél értesülni további érdekességekről, és friss posztokról, kövess instagram-on és facebook-on:
https://www.instagram.com/bence_savolyi/
https://www.facebook.com/gentlemanstyle.hu/

Ha bármilyen kérdésed van, írj bátran.

Sávolyi Bence

Bence Sávolyi

Bence Sávolyi

A klasszikus, kortalan stílus híve vagyok. A célom, hogy Te is az légy. A blogom ennek elemeivel ismertet meg téged, mindezt magyarul, hogy neked már ne kelljen az angol szövegeket átrágnod. ;)

Read More
Két mód a lenvászon öltöny viseléséhez
Share this