A minőségi ing három jellemzője...

Hogyan szúrjam ki a magas minőségű inget?

Nyilván ennek a cikknek az anyagminőséggel kellene kezdődnie. Viszont az egy eléggé összetett terület, amibe itt nem fogok bele menni. Hamarosan írok arról is, megígérem. Addig is alapként legyen elég annyi, hogy a 100% cotton, 0% poliészter, egy elég jó nyomravezető jel az anyag minőségét illetően. Amit itt szeretnék bemutatni, három kevéssé ismert jellemző, amik segítenek neked a

  1. Mintás ingek esetében: figyeld meg, hogy egyeznek-e a minták a varrások mentén. Amennyiben ezek nagyobb megtörések nélkül, szépen egybefüggően folytatódnak, ott tudjuk, hogy az bizony ing a javából. A kritikus leginkább figyelendő pont, a váll és az ujjak összevarrása.

minosegi-ing

  1. A következő dolog, ami már nem csak a mintás ingekre vonatkozik, a varrás. Kevésbé minőségi ingeknél 3-4 öltést találsz cm-enként, minőségibb ingeknél kb 8 öltést, vagy akár többet. Az egyetlen kivétel itt a nagyon lenge nyárias ing, ahol a sűrű öltésszám tönkretenné az anyagot.

minosegi-ing-2
(Kevésbé minőségi ing, kevesebb öltés számmal centiméterenként.)

magas-minosegu-ing
(Magasabb minőségű ing, több öltésszámmal centiméterenként.)

  1. Az öltések egyenletessége szintén azt jelzi, hogy ez bizony egy minőségi darab. Amennyiben összevissza hullámokat találsz a varrásban az nem igazán jó jel.
    Továbbá egy igazán prémium kategóriás ingenél, az ing két oldalsó varrása egysorosan van összevarrva.

egyszeres-varras-ing
(Az ing oldalsó "egysoros" varrása.)

A kevésbé minőségi ingek készülnek dupla varással. Például, lásd a fenti piros-kék kockás inget. Ezzel az a baj, hogy a dupla öltések közti rész egy idő után, pár mosást, vagy vasalást követően gyűrődni kezd, és ez nem nyújt annyira szép látványt.

Ezeket megfigyelhetjük plázákban és turikban egyaránt. Azt azért megjegyezném, hogy különösen egy válfás turiban, elképesztő magas minőségű ingekre akadhatunk, nevetséges összegekért cserébe.

Jó vadászatot kívánok.

Amennyiben szeretnél értesülni további érdekességekről, és friss posztokról, kövess instagram-on és facebook-on:
https://www.instagram.com/bence_savolyi/
https://www.facebook.com/gentlemanstyle.hu/

Sávolyi Bence

Bence Sávolyi

Bence Sávolyi

A klasszikus, kortalan stílus híve vagyok. A célom, hogy Te is az légy. A blogom ennek elemeivel ismertet meg téged, mindezt magyarul, hogy neked már ne kelljen az angol szövegeket átrágnod. ;)

Read More
A minőségi ing három jellemzője...
Share this