Ha kiakarsz tűnni...: shantung selyem nyakkendő

"De hát ez bolyhos!" - hangzik a már megszokott felkiáltás az első alkalommal... és milyen igaza van a megfigyelőnek, tényleg az. Viszont a jelen esetben ez az anyag különlegessége, nem pedig a használatából fakadó rongálódása.

nyakkendo-shantung-selyem-csikos-gentlemanstyle

A "shantung selyem", a kínai Shantung tartományról kapta a nevét. Sok minden készül belőle, de ha valóban kifinomult úriember akarsz lenni, és szeretnél kitűnni valami különlegessel, illetve egyenesen egy valódi tradicionális luxuscikkel, az ebből készült nyakkendő a legjobb választás.

A legtöbb selyem nyakkendővel ellentétben, ennek a fajtának a legfőbb jellegzetesség, a felületen található bolyhok. Ezek összevissza rendszertelenül szálirányban futnak. A nyakkendő jellegében leheletnyit vastagabbnak, és mattabbnak tűnik sima felületű társainál.

shantung-selyem-nyakkendo-csikos-gentlemanstyle-cover-savile-row-savilerow

Nos, ha az elhatározás már megvan, akkor honnan szerezzem be? Hazánkban nem valószínű, hogy egykönnyen belebotlasz... viszont, az ebay.co.uk oldalon időről időre egyre többet bukkannak fel a szebbnél szebb darabok. Amondó vagyok, hogyha szeretnél egy különleges nyakkendőt, olyat ami másnak nincs, ezzel nem lőhetsz mellé.

nyakkendo-shantung-selyem-csikos-gentlemanstyle-savile-row

A képeken bemutatott darab, olasz gyártású, ám de a férfi stílus legszentebb zarándok helyéről, a méltán híres Savile Row-ról származik Londonból.

nyakkendo-shantung-selyem-csikos-savile-row-savilerow-gentlemanstyle

Bevallom őszintén, hogy egyelőre, még nem vagyok annyira eleresztve jómagam sem, hogy újonan szerezzek be ilyen kincseket, szóval, az https://www.ebay.co.uk a barátod, csakúgy mint a https://www.google.com . Javaslom a "shantung silk tie" kulcsszavakra való rákeresést (magyarul meg sem próbálkoztam vele). Csak a mihez tartás végett, szerencsés esetekben, akadhatsz használt példányokra 10 000 Ft alatt (postával együtt), ami a tapasztalataim szerint egész jó ár egy használt shantung selyem nyakkendőért. Újonnan 30-40 000 Ft alatt nem találtam még ilyesmit. Hiába, a minőségnek ára van.

Amennyiben te tudod, hol lelhetőek fel ilyesmik Magyarországon, ne késlekedj, jelezd!

nyakkendo-shantung-selyem-gentlemanstyle-csikos

Nos, remélem sikerült valami nem mindennapival szolgálnom. Őszre, télre a jellegéből fakadóan kitűnő választás az ilyesfajta nyakkendő.

Ha szeretnél még hasonló különlegességekkel találkozni, iratkozz fel a hírlevélre, továbbá kövess a közösségi médiákon ezeken a linkeken:
https://www.instagram.com/bence_savolyi/
https://www.facebook.com/gentlemanstyle.hu/

Jó vadászatot!

Sávolyi Bence

Bence Sávolyi

Bence Sávolyi

A klasszikus, kortalan stílus híve vagyok. A célom, hogy Te is az légy. A blogom ennek elemeivel ismertet meg téged, mindezt magyarul, hogy neked már ne kelljen az angol szövegeket átrágnod. ;)

Read More
Ha kiakarsz tűnni...: shantung selyem nyakkendő
Share this