Madder silk - a "nyomtatott selyem nyakkendő"

Ha szeretnél valami igazi luxust csempészni a szürke hétköznapokba, amit azért mégis megengedhetsz magadnak, kezdhetsz egy "madder silk" nyakkendővel.

gentlemanstyle-ivy-style-stilus-madder-silk-tie-tweed

Ez egy viszonylag ritka, és ismeretlen példány. Éppen ezért nyomravezető jel egy igazi úriemberhez.

madder-silk-tie-nyomtatott-selyem-nyakkendo-sawile-row-london-gievesandhawkes-tie-gentlemanstyle

Maga a "madder" magyarul "festő buzér" vagy "rubia" egy növény amelyet festék alapanyagként hasznosítanak.

rubia_tinctorum

Az ebből nyert természetes színezék a "madder-dye", magyarul "madder-színezék". Az ezzel színezett nyakkendők sajátossága, az enyhén fakó, ködös és többnyire erősen telített színek.

A nyakkendő anyaga rendkívül kellemes, eltéveszthetetlenül puha tapintású selyem. Erre nyomtatódnak rá a kisebb-nagyobb, ismétlődő geometriai minták.

madder-silk-tie-nyomtatott-selyem-nyakkendo-sawile-row-london-gievesandhawkes-nyomtatott-selyem

Ezen minták általában összetettek, aprólékosak, de mégis visszafogottak, kevésbé kirívóak, így engedve teret a személyiség kibontakozásának.

gentlemanstyle-madder-silk-tie-tweed-ivy-style-stilus

A képeken látható darab a saját gyűjteményem részét képezi. London, Sawile Row: az itt található Gieves & Hawkes szabóság egyik mesterműve. http://www.gievesandhawkes.com

Egyedi és megismételhetetlen. Amennyiben nem szeretnél 30-40 000 Ft-ot ilyesmire elkölteni, használt, vagy akár új példányokat is találhatsz az https://www.ebay.co.uk oldalon, visszafogottabb, 10000 Ft, vagy jócskán az alatti áron. Azért azt tartsd szem ellőtt, hogy a minőségnek ára van. Ha über szerencsés vagy, turikban belefuthatsz 150-200 Ft-os áron is! :)

madder-silk-tie-nyomtatott-selyem-nyakkendo-sawile-row-london-gievesandhawkes

Amennyiben a klasszikus "Ivy stílust" szeretnéd kialakítani, egy tweed zakóval, lehetőleg csíkos hosszabb gallérú oxford inggel, loafer - azaz belebújós, bőr cipővel, és természetesen "madder silk" nyakkendővel könnyedén megteheted, mint ahogy a képeken láthatod. Ezzel egy szedett-vedett meghatározást is adtam a "Ivy stílusra", illetve némi illusztrációt arról, hogyan is néz ki az, de erről később még biztosan fogok írni bővebben. Addig is ezen írás képei támpontként szolgálhatnak.

gentlemanstyle-madder-silk-tie-oxford-shirt-ivy-style-stilus

Ha kérdéseid vannak írj bátran:
https://www.instagram.com/bence_savolyi/
https://www.facebook.com/gentlemanstyle.hu/

A fenti linkeken követhetsz is, hogy ne maradj le semmiről.

Sávolyi Bence

Bence Sávolyi

Bence Sávolyi

A klasszikus, kortalan stílus híve vagyok. A célom, hogy Te is az légy. A blogom ennek elemeivel ismertet meg téged, mindezt magyarul, hogy neked már ne kelljen az angol szövegeket átrágnod. ;)

Read More
Madder silk - a "nyomtatott selyem nyakkendő"
Share this