Hogyan ébressz bizalmat másokban mindössze két szín használatával: burgundi vörös és kék

Rengeteg férfi társamon figyeltem meg mostanában, hogy vagy extremitásokba mennek el a színek terén, vagy nem vesznek fel semmi színeset. Ebben szeretnék némi egyensúlyt teremteni, és inspirációt adni arra, hogy mindössze a fenti két szín vegyítésével elérhető egy nagyonis üzleties, professzionális és megynyerő összeállítás.

kek-burdundi-voros-ing-nyakkendo-gentlemanstyle-1

Ez a két, szinte mindenki ruhatárában fellelhető szín, remekül kombinálható egymással.

Figyeld meg, hogy a világos, égszínkék ing egy remek kontrasztot alkot a kissé sötétebb, burgundi vörös kötött nyakkendővel. A két szín közti ellentét csökkentésére a nyakkendő fehér pöttyei remek szolgálatot tesznek.

kek-burdundi-voros-ing-nyakkendo-gentlemanstyle-kototott-nyakkendo

Tipp: nyáron mindig kötött nyakkendőt hordj. Ezek jóval szellősebbek, és nem melegítenek annyira pluszban.

Amennyiben klasszikus és hű akarsz maradni az öltözködés íratlan szabályaihoz, az ing mindig legyen világosabb mint a nyakkendő.

A rövid ujjú ing nem igazán egy klasszikus ruhadarab, én személy szerint maximum kánikula esetén hordom. De akkor sem a munkahelyen, csakis a szabadidős tevékenységhez.

Ha professzionálisan akarsz kinézni, és bizalmat akarsz ébreszteni másokban, hordj hosszú ujjú inget. Mindig! Na igen ám, de nyáron is? Persze. Segítek benne, hogyan.

Az ing ujjak megfelelő, nem össze-vissza felhajtása a legnyilvánvalóbb megoldás a hosszú ujj kontra meleg dilemmára.

Ám ennél létezik egy jóval egyszerűbb, és kevéssé ismert megoldás is. Gombold ki a mandzsetta gombokat. És csak simán hagyd őket úgy, ahogy a lentebbi képen is láhatod. A mandzsetta alapvetően elzárja a levegő áramlás útját. Viszont kigombolva szabad a vásár, a szellőzés biztosított. Ha az ingedre nyáron zakót veszel, ez erősen javasolt, az olaszok által jól bevált megoldás a megsülés ellen.

kek-burdundi-voros-ing-nyakkendo-gentlemanstyle-doxa-kotott-nyakkendo-1

Ha teheted, én erősen javaslom, hogy csakis 100% pamut, vagy lenvászon, illetve 0% poliészter tartalmú inget vislej meleg időben.

Mivel igyekeztem csakis kéket és burgundit keverni, így a nadrág nem is lehetett volna más, mint sötét-tengerészkék. Ez egy élrevasalt linen, azaz lenvászon nadrág. A szél kellemesen keresztül fúj rajta, így ideális viselet a melegebb időben.

Nos, összeállításunk végére érve, a zokni és a cipő sem maradhat ki. Természetesen a zokni illeszkedik a nadrág és a cipő színeihez, egyaránt tökéletes harmóniát biztosítva a kettő között.

kek-burdundi-voros-ing-nyakkendo-gentlemanstyle-cipo-2

A cipő burgundi árnyalatai teljessé teszik az összképet.

Megjegyzésként, annyit megemlítenék még, hogy érdemes megfontolni, és beruházni egy pár igazán jó minőségű cipőbe. Gyakorlatilag, ha nem ágyban fekszel, akkor a cipődben vagy. Szóval a választásnál gondolkozz hosszútávon, és ha lehetőségeid engedik, ne ezen spórolj. Ez az öltözéked egyik legfeltűnőbb, és egyben legárulkodóbb része.

A képen egy olasz borjúbőr cipőt láthatsz, amit tapasztalt kezek készítenek, immár több generáció óta. A minőség garantált. Itt tudod beszerezni:
http://shrsl.com/15jxw

Amennyiben szeretnél értesülni további érdekességekről, és friss posztokról, kövess instagram-on és facebook-on:
https://www.instagram.com/bence_savolyi/
https://www.facebook.com/gentlemanstyle.hu/

Ha bármilyen kérdésed van, ne késlekedj, írj.

Sávolyi Bence

Bence Sávolyi

Bence Sávolyi

A klasszikus, kortalan stílus híve vagyok. A célom, hogy Te is az légy. A blogom ennek elemeivel ismertet meg téged, mindezt magyarul, hogy neked már ne kelljen az angol szövegeket átrágnod. ;)

Read More
Hogyan ébressz bizalmat másokban mindössze két szín használatával: burgundi vörös és kék
Share this