Három tipp a nyárra: stílusos kinézet melegben is

Könnyen kerülhetünk olyan helyzetbe a nyár folyamán, hogy muszály öltönyt hordanunk. Nos, ez 30 fokban, vagy a felett nem egy egyszerű vállalkozás.

Íme három tipp amik segíthetnek elviselhetőbbé tenni ezt.

1.) Hordj világos és szellős anyagokból készült öltönyt.

gentlemanstyle-ket-reszes-oltony-lenvaszon-zako-nyar-elegans

Nem muszály rögtön egy full fehér, két részes öltönyben flangálni. Ami azt illeti, az kicsit vad lenn elsőre.

Viszont minnél világosabb az öltönyöd színe, annál jobban ellenáll a napsugaraknak. Míg egy sötét, pl fekete öltöny egyenesen magába szívja, a világos vagy fehér közeli árnyalatok taszítják őket.

A képen egy világos homokszínű öltöny látható. Nem akarok nagyon részletekbe menni a színeket illetően, lehet ez bármilyen törtfehér, világos barna, khaki, homokszín, világoskék, stb... csak ne legyen sötét mint az éjszaka.

Az öltöny anyaga, valami olyan kell legyen, amit kifejezetten nyáron hordanak: lenvászon, cool wool, vagy pamutvászon.

Erről bővebb leírást itt találsz: https://gentlemanstyle.hu/a-ket-kulcstenyezo-amitol-nyaron-is-lazan-hordhatsz-zakot/

2.) Hordj minnél nyitottabb cipőt:

gentlemanstyle-ket-reszes-oltony-lenvaszon-zako-nyar-elegans-loafer-cipo

Felejtsd el a szandált, meg a flip-flop papucsot... Ezek öltönnyel semmiképp sem hordhatóak, akárki akármit mond... személy szerint én máshogy sem hordom őket.

Nyárra legjobb választás a "loafer", azaz a fűző nélküli, bőr "belebújós" cipő. Ahogy a fenti képen is látszik, ez sokkal nyitottabb, mint fűzős társai. Kényelmes, egyszerű, remekül kombinálható.

Az 50-es 60-as években egyrészt annak köszönhette népszerűségét, hogy az irodában egyszerűen kibújhatott belőle az ember, amíg az asztalánál ült és a lába takarva volt, és mikor kellett egyetlen mozdulattal visszabújhattot, akárcsak egy otthoni papucsba.

Lehet zoknival és anélkül is viselni. Illetve kapható kifejezetten ilyen cipőhöz készült zokni, ami épphogy csak a talpat fedi, így nem látszódik, hogy rajtad van.

Az ilyen cipők anyaga legyen mindíg eredeti bőr, ugyanis ez jó szellőzést biztosít. Kerülj el bármilyen műbőrt. Nagyon beleizzad a lábad, és emiatt roppant kellemetlenné válik az ilyen cipők viselése

3.) Ha egy mód van rá, mozogj lassabban, ne rohanj. Lehet ezzel a tippel okoztam némi meglepetést, de ha nyáron kell öltönyt viselned, és a tűző napon még gyors mozgásokat is végzel benne, akkor neked annyi egy idő után. Igyekezz lassabban sétálni, semmiképp se fuss, lehetőleg maradj árnyékban. Amennyiben lehetőséged van rá keveset tartózkodj odakint a napon.

Amikor épp megengedett, vedd le a zakót, és szellőzz.

gentlemanstyle-ket-reszes-oltony-lenvaszon-zako-nyar-elegans-sprezzatura

A képek 33 fokban készültek, viszonylag árnyékban. Nem mondom, hogy egy db izzadtságcsepp nélkül megúsztam, de teljesen elviselhető volt a dolog. Semmiképp sem főttem meg, és órákig képes lettem volna így ellenni.

Ha szeretnél értesülni további érdekességekről, és friss posztokról, kövess instagram-on és facebook-on:
https://www.instagram.com/bence_savolyi/
https://www.facebook.com/gentlemanstyle.hu/

Ha bármilyen kérdésed van, ne késlekedj, írj.

Sávolyi Bence

Bence Sávolyi

Bence Sávolyi

A klasszikus, kortalan stílus híve vagyok. A célom, hogy Te is az légy. A blogom ennek elemeivel ismertet meg téged, mindezt magyarul, hogy neked már ne kelljen az angol szövegeket átrágnod. ;)

Read More
Három tipp a nyárra: stílusos kinézet melegben is
Share this