Ha kiakarsz tűnni...: shantung selyem nyakkendő

"De hát ez bolyhos!" - hangzik a már megszokott felkiáltás az első alkalommal... és milyen igaza van a megfigyelőnek, tényleg az. Viszont a jelen esetben ez az anyag különlegessége, nem pedig a használatából fakadó rongálódása.

A "shantung selyem", a kínai Shantung tartományról kapta a nevét. Sok minden készül belőle, de ha valóban kifinomult úriember akarsz lenni, és szeretnél kitűnni valami különlegessel, illetve egyenesen egy valódi tradicionális luxuscikkel, az ebből készült nyakkendő a legjobb választás.

A legtöbb selyem nyakkendővel ellentétben, ennek a fajtának a legfőbb jellegzetesség, a felületen található bolyhok. Ezek összevissza rendszertelenül szálirányban futnak. A nyakkendő jellegében leheletnyit vastagabbnak, és mattabbnak tűnik sima felületű társainál.

Nos, ha az elhatározás már megvan, akkor honnan szerezzem be? Hazánkban nem valószínű, hogy egykönnyen belebotlasz... viszont, az ebay.co.uk oldalon időről időre egyre többet bukkannak fel a szebbnél szebb darabok. Amondó vagyok, hogyha szeretnél egy különleges nyakkendőt, olyat ami másnak nincs, ezzel nem lőhetsz mellé.

A képeken bemutatott darab, olasz gyártású, ám de a férfi stílus legszentebb zarándok helyéről, a méltán híres Savile Row-ról származik Londonból.

Bevallom őszintén, hogy egyelőre, még nem vagyok annyira eleresztve jómagam sem, hogy újonan szerezzek be ilyen kincseket, szóval, az https://www.ebay.co.uk a barátod, csakúgy mint a https://www.google.com . Javaslom a "shantung silk tie" kulcsszavakra való rákeresést (magyarul meg sem próbálkoztam vele). Csak a mihez tartás végett, szerencsés esetekben, akadhatsz használt példányokra 10 000 Ft alatt (postával együtt), ami a tapasztalataim szerint egész jó ár egy használt shantung selyem nyakkendőért. Újonnan 30-40 000 Ft alatt nem találtam még ilyesmit. Hiába, a minőségnek ára van.

Amennyiben te tudod, hol lelhetőek fel ilyesmik Magyarországon, ne késlekedj, jelezd!

Nos, remélem sikerült valami nem mindennapival szolgálnom. Őszre, télre a jellegéből fakadóan kitűnő választás az ilyesfajta nyakkendő.

Ha szeretnél még hasonló különlegességekkel találkozni, iratkozz fel a hírlevélre, továbbá kövess a közösségi médiákon ezeken a linkeken:
https://www.instagram.com/bence_savolyi/
https://www.facebook.com/gentlemanstyle.hu/

Jó vadászatot!

Sávolyi Bence