Madder silk - a "nyomtatott selyem nyakkendő"

Ha szeretnél valami igazi luxust csempészni a szürke hétköznapokba, amit azért mégis megengedhetsz magadnak, kezdhetsz egy "madder silk" nyakkendővel.

Ez egy viszonylag ritka, és ismeretlen példány. Éppen ezért nyomravezető jel egy igazi úriemberhez.

Maga a "madder" magyarul "festő buzér" vagy "rubia" egy növény amelyet festék alapanyagként hasznosítanak.

Az ebből nyert természetes színezék a "madder-dye", magyarul "madder-színezék". Az ezzel színezett nyakkendők sajátossága, az enyhén fakó, ködös és többnyire erősen telített színek.

A nyakkendő anyaga rendkívül kellemes, eltéveszthetetlenül puha tapintású selyem. Erre nyomtatódnak rá a kisebb-nagyobb, ismétlődő geometriai minták.

Ezen minták általában összetettek, aprólékosak, de mégis visszafogottak, kevésbé kirívóak, így engedve teret a személyiség kibontakozásának.

A képeken látható darab a saját gyűjteményem részét képezi. London, Sawile Row: az itt található Gieves & Hawkes szabóság egyik mesterműve. http://www.gievesandhawkes.com

Egyedi és megismételhetetlen. Amennyiben nem szeretnél 30-40 000 Ft-ot ilyesmire elkölteni, használt, vagy akár új példányokat is találhatsz az https://www.ebay.co.uk oldalon, visszafogottabb, 10000 Ft, vagy jócskán az alatti áron. Azért azt tartsd szem ellőtt, hogy a minőségnek ára van. Ha über szerencsés vagy, turikban belefuthatsz 150-200 Ft-os áron is! :)

Amennyiben a klasszikus "Ivy stílust" szeretnéd kialakítani, egy tweed zakóval, lehetőleg csíkos hosszabb gallérú oxford inggel, loafer - azaz belebújós, bőr cipővel, és természetesen "madder silk" nyakkendővel könnyedén megteheted, mint ahogy a képeken láthatod. Ezzel egy szedett-vedett meghatározást is adtam a "Ivy stílusra", illetve némi illusztrációt arról, hogyan is néz ki az, de erről később még biztosan fogok írni bővebben. Addig is ezen írás képei támpontként szolgálhatnak.

Ha kérdéseid vannak írj bátran:
https://www.instagram.com/bence_savolyi/
https://www.facebook.com/gentlemanstyle.hu/

A fenti linkeken követhetsz is, hogy ne maradj le semmiről.

Sávolyi Bence