Három tipp a nyárra: stílusos kinézet melegben is

Könnyen kerülhetünk olyan helyzetbe a nyár folyamán, hogy muszály öltönyt hordanunk. Nos, ez 30 fokban, vagy a felett nem egy egyszerű vállalkozás.

Íme három tipp amik segíthetnek elviselhetőbbé tenni ezt.

1.) Hordj világos és szellős anyagokból készült öltönyt.

Nem muszály rögtön egy full fehér, két részes öltönyben flangálni. Ami azt illeti, az kicsit vad lenn elsőre.

Viszont minnél világosabb az öltönyöd színe, annál jobban ellenáll a napsugaraknak. Míg egy sötét, pl fekete öltöny egyenesen magába szívja, a világos vagy fehér közeli árnyalatok taszítják őket.

A képen egy világos homokszínű öltöny látható. Nem akarok nagyon részletekbe menni a színeket illetően, lehet ez bármilyen törtfehér, világos barna, khaki, homokszín, világoskék, stb... csak ne legyen sötét mint az éjszaka.

Az öltöny anyaga, valami olyan kell legyen, amit kifejezetten nyáron hordanak: lenvászon, cool wool, vagy pamutvászon.

Erről bővebb leírást itt találsz: https://gentlemanstyle.hu/a-ket-kulcstenyezo-amitol-nyaron-is-lazan-hordhatsz-zakot/

2.) Hordj minnél nyitottabb cipőt:

Felejtsd el a szandált, meg a flip-flop papucsot... Ezek öltönnyel semmiképp sem hordhatóak, akárki akármit mond... személy szerint én máshogy sem hordom őket.

Nyárra legjobb választás a "loafer", azaz a fűző nélküli, bőr "belebújós" cipő. Ahogy a fenti képen is látszik, ez sokkal nyitottabb, mint fűzős társai. Kényelmes, egyszerű, remekül kombinálható.

Az 50-es 60-as években egyrészt annak köszönhette népszerűségét, hogy az irodában egyszerűen kibújhatott belőle az ember, amíg az asztalánál ült és a lába takarva volt, és mikor kellett egyetlen mozdulattal visszabújhattot, akárcsak egy otthoni papucsba.

Lehet zoknival és anélkül is viselni. Illetve kapható kifejezetten ilyen cipőhöz készült zokni, ami épphogy csak a talpat fedi, így nem látszódik, hogy rajtad van.

Az ilyen cipők anyaga legyen mindíg eredeti bőr, ugyanis ez jó szellőzést biztosít. Kerülj el bármilyen műbőrt. Nagyon beleizzad a lábad, és emiatt roppant kellemetlenné válik az ilyen cipők viselése

3.) Ha egy mód van rá, mozogj lassabban, ne rohanj. Lehet ezzel a tippel okoztam némi meglepetést, de ha nyáron kell öltönyt viselned, és a tűző napon még gyors mozgásokat is végzel benne, akkor neked annyi egy idő után. Igyekezz lassabban sétálni, semmiképp se fuss, lehetőleg maradj árnyékban. Amennyiben lehetőséged van rá keveset tartózkodj odakint a napon.

Amikor épp megengedett, vedd le a zakót, és szellőzz.

A képek 33 fokban készültek, viszonylag árnyékban. Nem mondom, hogy egy db izzadtságcsepp nélkül megúsztam, de teljesen elviselhető volt a dolog. Semmiképp sem főttem meg, és órákig képes lettem volna így ellenni.

Ha szeretnél értesülni további érdekességekről, és friss posztokról, kövess instagram-on és facebook-on:
https://www.instagram.com/bence_savolyi/
https://www.facebook.com/gentlemanstyle.hu/

Ha bármilyen kérdésed van, ne késlekedj, írj.

Sávolyi Bence